Google ve dijital reklamcılık: İskenderiye’de hakimler var!
Google ve dijital reklamcılık: İskenderiye’de hakimler var!…
Kel başa şimşir tarak: OECD’nin lobicilik kanunu önerisi
Türkiye’nin lobicilikle ilgili bir düzenlemeye ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin yapay zekâ ile ilgili bir düzenlemeye de ihtiyacı yoktur.…
Bir tuşla direniş dünyayı değiştirir mi?
Eskiden boykotlar genelde resmî kanallar üzerinden yapılırdı. Mesela Güney Afrika, ülkedeki ırkçı rejimin uygulamaları nedeniyle 1964’ten itibaren Olimpiyat Oyunları’na kabul edilmedi. 1980’de Sovyetler Afganistan’ı işgal edince aralarında Türkiye’nin de olduğu 60’tan fazla ülke Moskova Olimpiyatları’na katılmadı. O zamanlar dünyada zaten 150 civarında ülke vardı. Ardından Sovyetler de 1984’teki Los Angeles Olimpiyatları’na katılmama kararı aldı. Gerçek etkilerini ölçmek zor olsa da bu boykotların hem Güney Afrika’da ırk ayrımcılığının bitmesinde hem de komünizmin yıkılmasında etkisi olduğu iddia edilir.…
ABD hesabı ödemezse Çin’in 'açık kodlu kalkınma modeli' işe yarar mı?
ABD hesabı ödemezse Çin’in 'açık kodlu kalkınma modeli' işe yarar mı?…
BTK’nın yeni yönetmeliği yanlış kişilerle gruba girmenizi önler mi?
BTK’nın yeni yönetmeliği yanlış kişilerle gruba girmenizi önler mi?…
Yapay zekâ savaşının yeni cephesi: Veri merkezleri
Yapay zekâ savaşının yeni cephesi: Veri merkezleri…
JD Vance, MAGA’nın Stalin’i olabilir
1917’de Vladimir İlyiç Ulyanov ya da daha yakından bildiğimiz adıyla Lenin liderliğinde Rusya’da Bolşevik Devrimi gerçek…
Avrupa savunmada uyanıyor mu? Münih’ten Paris’e alarm zilleri
Avrupa ile ABD arasında büyük bir kriz var. Bazı yorumcular bunun “1956 Süveyş Krizi’nden beri en büyük kriz” olduğunu s…
Yapay zekâda küresel kırılma: Paris Zirvesi ne anlatıyor?
Yapay Zekâ “Eylem” Zirvesi 10-11 Şubat’ta Paris’te düzenlendi. 60 ülkenin katıldığı bu toplantı; ilki Londra, ikincisi S…
AB, Çin karşısında batarken biz nerede durmalyız?
Geçen hafta sonu Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christian Lagarde, Finan…
Halkın ChatGPT’si DeepSeek
DeepSeek, Batı’nın geliştirdiği büyük dil modeli teknolojisini akıl almaz bir esneklikte kullanarak ölçeklenebilir hale …
Trump döneminde nüfuz siyaseti ve Tiktok
Geçen sene Ağustos’ta ülkemizde Instagram birkaç gün kapanıp sonra geri açılmıştı. Bu hafta sonu benzer bir olay TikTok’…
Zuck, Thiel ve Musk: Silikon Vadisi ile siyasetin dansı
Teknoloji dünyası Trump’a hazırlanıyor. Bu hazırlık, Silikon Vadisi ağalarının yılbaşından beri yaptığı açıklamalarla Ba…
Doğru politikalar uygulanırsa Emily İstanbul’a gelebilir
Emily, Paris’ten Roma’ya taşınıyor. Emily kim diye sorarsanız, Netflix’teki “Emily in Paris” dizisinin Paris reklamcılık…
2025 tahminlerim
Bir yılı daha geride bıraktık. Geçen sene 2024 için yaptığım üç tahminden ikisi tutmuş (Sonuçları haftalık e-posta bülte…
Yılın en uzun gecesine geldik
Bugün İstanbul'da güneş 08:26’da doğdu. “Bu işte bir tuhaflık var!” dediğimde, “Avrupa’daki başkentlere bakın, oralarda …
Otonom araçların çakarla imtihanı
Pek farkında olmasak da otonom taksi sürüşleri Kaliforniya’da hızla yayılıyor. Son bir yılda otonom taksi ile yapılan sü…
Avrupa’nın pil rüyası Northvolt’u kim batırdı?
Avrupa’nın pil teknolojisindeki en büyük ümidi Northvolt, geçen hafta konkordato ilan etti. Böylece şirkette yaklaşık yü…