Proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı, mal alımlarında 1 milyon lira, hizmet alımlarında 150 bin lira ve nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 266 bin 400 lira, iki personel için toplam 532 bin 800 lirayı geçemeyecek.
Proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami sınırı, mal alımlarında 1 milyon lira, hizmet alımlarında 150 bin lira ve nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 266 bin 400 lira, iki personel için toplam 532 bin 800 lirayı geçemeyecek.
Yapay zeka, yıldırım hızıyla yaşamımızın içine girdi. Hemen herkes, gerek iş yaşamında gerek özel hayatında olsun yapay zeka uygulamalarıyla tanıştı ya da tanışmasının gerekliliğine ikna oldu. Oysa ki yapay zeka uygulamalarını devreye almadan önce yapılması gerekenler var. Veriyi kullanmak hatta yapay zekaya dönük bir dönüş yaratmak, aslında bir "zihniyet" ve yaklaşım dönüşümünü de gerektiriyor. Bu açıdan izlenmesi gereken "temel" bir yol var, o da uyuyan verileri uyandırmak.
Dünya Bankası'nın mart sonunda onayladığı 500 milyon dolarlık kredi hakkında açıklama yapan TKYB Genel Müdürü İbrahim Halil Öztop, hazine garantili kredinin Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgeyi ve çevredeki illeri kapsadığını belirterek, "500 milyon dolarlık kaynakla hem yatırımı finanse edeceğiz hem de işletme sermayesi anlamında KOBİ'lere de eğileceğiz." dedi.
İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası hız kazanması beklenen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hükümet kanadı tarafından da sıkça dile getirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında esnaf unutulmamalı. Yılda 150 bin bina, 1 milyon daire yapılıyor. Kocaman dükkanlar yapıldı, ama küçük işletmelerin ayakta kalmasını sağlayacak ölçeklerde ya da kiralıksa kiralanabilir boyutlarda dükkanlara da ihtiyaç var. Yoksa büyük dükkanlarda ancak kurumsal firmalar iş yapabilir." dedi.
Ekonomik belirsizlikler, iç piyasada yaşanan ağır durgunluk, dış piyasada artan rekabet ve istenilen kur seviyesinin oluşmaması vb. birçok etken sanayiciye "kısıtlı da olsa sermaye bileşenlerini üretimle eriteyim mi, yoksa normatif politikalar eşliğinde önümdeki birkaç yılı pasif hareketle atlatayım mı?" sorusunu söyletir oldu.
Enflasyonun artışıyla birlikte iş yeri kiralarında da yüzde 100'e varan artışlar gerçekleştiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, kiraların yükselmesine bağlı olarak stopajın da giderek arttığını vurgulayarak, "Bir de bu stopaj mağduriyeti eklenince esnafın ayakta kalması çok zorlaşıyor. Bilindiği üzere yapılan işlerde ve verilen hizmet sektöründe bu tür yükler olmuyor. Dolayısıyla enflasyonda bir düşüş beklemek de sürekli öteleniyor. Neden olmuyor? Çünkü esnaf ayakta kalmazsa ekonomi de ayakta kalmaz." dedi. Yeni bir düzenleme ile stopajın tamamen kaldırılmasının kesin çözüm olduğunu söyleyen Palandöken, stopaj oranının pandemide yapıldığı gibi kademeli olarak da düşürülebileceğini bildirdi.
"IPARD III Programı 6'ncı Başvuru Çağrı İlanı" hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yüzde 100 hibeli olmak üzere toplam 50 milyon Euro destek sağlanacağını açıkladı.
DenizBank KOBİ, Tarım ve Kamu Finansmanı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Engin Eskiduman, "EBRD'den sağladığımız krediyle, KOSGEB ve KGF işbirliğinde, imalatçı KOBİ'lerimizin faaliyetlerini dijitalleştirerek verimliliklerini artırmalarını, maliyetlerini düşürmelerini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz." açıklaması yaptı.