Murat KÜÇÜK
Türkiye’deki seramik üreticilerinin nerdeyse tamamı tarafından kullanılan online banyo tasarım programı Kareo, daha önce büyük başarı yakaladığı Hindistan ve Portekiz’den sonra Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında büyümeyi hedefliyor. Türkiye’deki seramik üreticilerinin nerdeyse tamamı tarafından kullanılan banyo tasarım programı Kareo’nun yaratıcısı White CAD Technologies, daha önce Hindistan ve Portekiz’e ihraç ettiği yazılımı yeni pazarlara da yollamayı hedefliyor.
Hindistan’ın en büyük 4 vitrifiye üreticisinden biri ile çalıştıklarını belirten Genel Müdür Yardımcısı Serhat Zengin, Portekiz’de ise Gres Panaria grubunun Love Tiles ve Margres markalarının White CAD Technologies tarafından geliştirilen yazılımı tercih ettiğini söyledi. Geleneksel banyo mimari çiziminin yaklaşık 2 gün sürdüğünü hatırlatan Serhat Zengin, “Kareo ile bu süre 15 dakikaya iniyor ve anlık revizyon yapılabiliyor” dedi. Türkiye’de sektörün yaklaşık yüzde 90’ının Kareo’yu tercih ettiğini dile getiren Zengin, “Ege Seramik, Kale Seramik, Kütahya Seramik, Vitra ve Yurtbay Seramik’in de aralarında bulunduğu birçok bayileri de dahil olmak üzere Kareo kullanıyor. Amacımız; Kareo’yu dünyanın en çok kullanılan banyo tasarım uygulaması yapmak” şeklinde konuştu. Hindistan ve Portekiz’den sonra Kareo’yu yeni pazarlara da ihraç etmek istediklerini hatırlatan Zengin, “Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında hedeflediğimiz lokasyonlar var. Bu pazarlarda büyümek istiyoruz ve bu kapsamda görüşmeler yapıyoruz” dedi.
Banyonun yanı sıra mutfak için de online tasarım programları yapan şirket, Smart Kitchen Planner ile 4 yıldır IKEA Türkiye’ye de partner olmayı başarmış. IKEA Türkiye’nin müşteriden gelen talepleri yaklaşık 3-4 saatte çizebildiğini ifade eden Zengin, “Kendileri ile yaptığımız görüşmede, mutfak çizimini 5 dakikaya indirmemiz halinde bizimle çalışabileceklerini söylediler. IKEA’ya 16 saniyede mutfak çizince çalışmak için bizi seçtiler. IKEA Türkiye yaklaşık 4 yıldır Smart Kitchen Planner kullanıyor” dedi. Programa alana dair metrekare, kolon, kiriş, temiz ve atık su tesisatı gibi veriler girildikten sonra sistemin bu bilgiler ışığında mutfağın şeklini oluşturduğunu aktaran Zengin, “Sonrasında ise tek tuşla satıcı firmanın ürün gamı içinden tercihler yaparak bir örnek mutfak tasarımı ortaya çıkartıyor” dedi. Programın çizim ve ürün tercihi sırasında ergonomi, mimari ve güvenlik öncelikli hareket ettiğini belirten Zengin, bütün tasarım uygulamalarının web tabanlı olduğunun da altını çizdi.