Leyla İLHAN
Düzenlenen basın toplantısıyla Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi veren Grohe Türkiye ve Azerbaycan Lideri Serhat Sabaz,2019 yılına kadar satış ve pazarlama alanında faaliyet gösteren şirketlerinin bu tarihten itibaren Türkiye’de Grohe markalı ilk üretim tesislerini açtığını söyledi. Şirketin faaliyet gösterdiği ülkeler arasında odak ülke olarak yer alan Türkiye’nin son 4 yıldan bu yana yüzde 100’ün üzerinde büyüme sergilediğini dile getiren Sabaz, ayrıca vitrifiye alanında hizmet vermek üzere yeni bir tesisin yatırımını da yaptıklarını kaydetti. 2 yıl içinde bu yatırımı sonuçlandırmayı hedeflediklerini anlatan Serhat Sabaz, “Böylece komple banyo çözümleri alanında faaliyete girmek istiyoruz” diye konuştu.
Grohe’nin Türkiye’nin ithal ettiği sıhhi tesisat markalar arasında lider olduğunu pazarın içinde de ilk 4 marka arasında yer aldığını aktaran Sabaz, “Bu yıl inşaat sektöründe konut üretiminin 2022 gibi olmasını bekliyoruz. Buna karşın turizmde artan gelirlere bağlı olarak yeni yatırımlar artacak. Biz de şirket olarak bu yılda yüzde 100’ün üzerinde büyüme bekliyoruz” diye konuştu. Sabaz, 2024 yılında ise özellikle deprem bölgelerinin inşası nedeniyle yeniden bir hareketlilik oluşacağını belirtti.
Ürünlerini plastik ambalajdan arındırıyor
İşinin merkezinde su bulunan Grohe’nin bu değerli kaynağın korumak ve dünya çapında temiz su sağlama taahhüdünde bulunduğunu belirten Serhat Sabaz, “Bu kapsamda 2018’de plastik içermeyen ambalajlara geçiş için hedeflerimizi açıkladık. 2022 baharında da ürünlerimiz için plastiği azaltılmış ambalaj geliştirdik. Tüketicilerin günlük yaşamlarında plastik şişe israfını da önleme amacıyla Grohe Blue su sistemini geliştiren şirketimiz, filtrelenmiş ve tercih edilen içme sıcaklığına soğutulmuş olarak doğrudan mutfak musluğundan gelen filtrelenmiş, soğutulmuş ve sodalı suyu istenilen zamanda damak tadına uygun şekilde sunuyor” dedi. Sabaz, Grohe’nin ürün ambalajlarından gerekli olmayan tüm plastiklerin çıkarılması sayesinde yılda 37 milyon adet plastik parça tasarrufu sağlarken, ambalajda da yılda 26 ton poli paket tasarrufu sağladığını ifade etti.