Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, 6 bin sanayi tesisini çevresel performanslarına göre sınıflandırarak "Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi" ile belgelendireceği bildirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, 6 bin sanayi tesisini çevresel performanslarına göre sınıflandırarak "Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi" ile belgelendireceği bildirildi.
Tıbbi üretimde edindiği tecrübeyi çevre teknolojilerine taşıyan Saytek, ikinci geri dönüşüm tesisini 2026 sonunda devreye almayı hedefliyor. Şirket, Eylül’de karbon sertifikası satışına başlayarak iklim ekonomisinde de aktif bir rol üstlenecek.
Türkiye'deki sanayi kuruluşlarından karbon ayak izini hesaplayanların oranı geçen yıl yüzde 13 iken, bu yıl yüzde 16'ya yükseldi. AB'ye ihracat yapan firmalar arasında karbon ayak izini hesapladığını belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 26 olarak ölçüldü.
Marmara Denizi’ni koruma hedefiyle 2021 yılında başlatılan Mavi Nefes projesi, 4 yılda Marmara’dan Van Gölü’ne, Göcek’ten Saros Körfezi’ne kadar 53 milyon litre sıvı atığın denizlere karışmasını önledi. Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten projeye 80 milyon TL finansman sağladıklarını söyledi.
Dünya Çevre Günü, bu yıl “Plastik Kirliliğine Son Vermek” temasıyla kutlanıyor. Plastik kirliliği, artık yalnızca doğayı değil; yiyecekleri, içme suyunu ve bedenimizi de tehdit ediyor.
Uludağ İhracatçı Birlikleri, çevresel, sosyal ve yönetişim odaklı sürdürülebilirlik stratejilerini ortaya koyduğu 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. İhracatçı firmaların yeni döneme uyum sağlamaları için çalıştıklarını belirten UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Çalışmalarımızda sadece çevresel etkileri azaltmakla kalmıyor; sosyal sorumluluk, kadın istihdamı ve yeşil finansman gibi konularda da üyelerimize rehberlik ediyoruz.” dedi.
"Geleceğe Ne Bırakıyoruz – İklim Üzerine Söyleşi" programında konuşan BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, “Bir yıldır ‘Sürdürülebilir Bir Dünya’ mottomuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İklim değişikliği dünyamızın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikelerden birisi. Doğal kaynaklarımızın hızla tükenmesine sebebiyet veriyor. Bu durum gelecek nesilleri de etkiliyor. Öncelikle neden ve sonuçları iyi anlayıp, somut ve sürdürülebilir adımlar atmamız gerekiyor." dedi.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, sanayide sürdürülebilir üretimi teşvik eden projeleriyle dikkat çekiyor. Yeşil OSB sertifikasını alarak çevre dostu sanayiciliğin öncülerinden biri olan DOSAB, atık su geri kazanımından Marmara Denizi’ni koruma projelerine kadar birçok yatırımı hayata geçiriyor. DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski, bölgenin çevreci dönüşümüne ilişkin yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.