1965 yılında Osman Nuri Uğurlu tarafından Uğurlu Kolektif Şirketi çatısı altında temelleri atılan ve Uğurlular Tekstil San. ve Tic. A.Ş. olarak faaliyetlerine devam eden firma, 25 bin 200 iğlik ve günlük 20 ton üretim kapasiteli ring yatırımıyla iplik sektörüne yöneldi.
2014 yılında 8 bin 100 rotor kapasiteli open-end yatırımı ile günlük üretim hacmini 60 tona çıkararak 2021 İSO İkinci 500’de 153. sırada yer alan Uğurlular, 57 bin iğlik yeni yatırımlarıyla günlük iplik üretim kapasitesini 100 tona çıkararak İSO 500’e girmeyi hedefliyor.
Yatırım maliyeti 55 milyon Euro
Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım maliyeti 55 milyon Euro olan, 42 bin metrekare kapalı alana kurulu ve 350 yeni istihdam yaratacakları 57 bin iğlik yeni fabrikalarının çok yakında tam kapasite üretime başlayacağını söyleyen Uğurlular Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Osman Uğurlu, “Bölgemizin en güçlü ve en yüksek tonajlı iplik üreticilerinden biriyiz. Yeni fabrikamızda 6/1-100/1 Ne aralığında kompakt iplik ile kendine özel salonları bulunan 6/1-60/1 Ne aralığında karışımlı ve katma değeri yüksek iplik üretimi gerçekleştirerek günlük üretim kapasitemizi 100 tona çıkaracağız. Özellikle hazır giyim sektörünün yoğunlaştığı karışımlı iplik taleplerine çok daha fazla cevap vereceğiz. Şu anda Yunanistan, Fransa, Almanya, Portekiz, İtalya, Danimarka, İspanya, Güney Kore, başta olmak üzere 30 ülkeye düzenli ihracatımız var. Yeni kompakt tesisimizle birlikte ihracat payımızı da büyük ölçüde arttıracağız” diye konuştu.
Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımız sektörümüzü güçlendirecek
Büyümeye giden yolun teknolojiyi bir adım daha ileriye taşımaktan geçtiğinin bilinciyle sektördeki teknolojik gelişmeleri en iyi şekilde takip ettiklerini vurgulayan Uğurlu, yeni tesislerinin de kendi yazılım ekipleri tarafından hazırlanan ve tüm üretim süreçlerinin izlenebilir olduğu IoT destekli, 18 modüllü ERP sistemi ve Endüstri 4.0 teknolojisiyle donatıldığını söyledi. Her zaman yenilikçi düşünce ve yaratıcılık esaslı bir yaklaşımı benimsediklerini de belirten Uğurlu, “2019 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylı Ar-Ge merkezi olduk. Bilginin sınırlarını genişletecek özgür ortamlar oluşturmayı ve girişimcilik ruhunu destekliyoruz. Ar-Ge merkezimizle hayalleri gerçeğe dönüştürecek fikirler üreterek topluma değer katacak yenilikler için çalışıyoruz” dedi.
Yerli ve yeşil enerji ile büyüyoruz
Sürdürülebilir büyüme odaklı bir yaklaşımla insan sağlığına, doğaya, toplumsal ve evrensel değerlere uygun bir üretim stratejisi benimsediklerini belirten Uğurlular Yönetim Kurulu Üyesi Osman Uğurlu, “Kurulduğumuz günden bu yana yeşil fabrika anlayışını tüm iş süreçlerimize entegre etmeye gayret gösteriyoruz. Enerji dostu projelerimiz, atıkları azaltma ve geri kazanım çalışmalarımızla üretimin her aşamasında doğayı korumayı kendimize ilke edinmiş durumdayız. Üretim ve enerji kullanım stratejilerimizi sahip olduğumuz ISO 14064-1 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeleri kapsamında belirliyoruz. Yerel ve uluslararası kapsamda kabul edilmiş standartlara uygun karbon ayak izi raporu hazırladığımız, tesislerimizin üretim ve hizmet süreçlerine özel emisyonlarını da hesapladığımız Uğurlular yapımı ICOOM isimli markanın da sahibiyiz. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Fabrika çatılarına ve sahaya konumlandırdığımız güneş enerjisi panellerimiz ile elektrik ihtiyacımızın tamamını yeşil enerji ile karşılamayı hedefl iyoruz” şeklinde konuştu.