Şirketin insan kaynakları ve teknoloji alanlarında uyguladığı global politikalar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Nazlı Tlabar Güler ve Ayşegül Arıcan Şeker’in katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı.
Vodafone, London Rise programıyla, 26 yaş altı genç yeteneklere Londra’da kariyer geliştirme ve global vizyon kazanma imkânı sağlıyor. Future Leader programıyla, bilgi teknolojileri ve dijital alanlarda geleceğin liderlerini yetiştiren, Avrupa’da rotasyonlu çalışma fırsatları içeren 2 yıllık bir program sunuluyor.
Campus Lab programıyla da üniversite öğrencilerine Vodafone’un faaliyet gösterdiği ülkelerde 12 hafta boyunca kendi akranlarıyla bir arada çalışma imkânı sunuluyor. Şirketin Türkiye’deki sadakat platformu ise Vodafone Happy markasıyla uluslararası pazarlara açıldı. Türk mühendislerin geliştirdiği platform Portekiz, Almanya, Romanya, Türkiye, İspanya, İtalya ve İrlanda’nın ardından Çekya’da da hizmet verecek.
Vodafone Müşteri Etkileşimleri Merkezi çözümü de esneklik, maliyet ve teknolojik yeniliklere uyum alanlarındaki üstünlüğü sebebiyle yurtdışında ses getirdi. İlk etapta Portekiz ve Romanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde de bu ürünle hizmet verilmesi için çalışmalara başlandı.
Sabit telefon ve internet hizmeti sunan Vodafone NET’in İşletme Bilgi Sistemleri (BSS) altyapısının modernizasyonu da Vodafone Türkiye’nin iç kaynakları ve yerli iş ortaklarının katkılarıyla gerçekleştirildi.
Global Vodafone ekosistemi içinde Digital BSS adıyla markalaştırılan ve hem çevik çalışma yöntemini destekleyen modüler yapısı hem de telekom endüstri standartlarına uygunluğu ile yabancı kaynaklı muadilleri arasında alternatif olarak değerlendirilen yazılım, Romanya, Arnavutluk, Portekiz, İngiltere gibi diğer Vodafone ülkelerinde başarıyla uygulanıyor.