ANTALYA / EKONOMİ
Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), genişletilmiş üye toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci de konuşmacı olarak katıldı. “Değişim Çağında Dönüşüm: Güçlükler ve Uyum Stratejileri” başlıklı toplantıda, dijitalleşme, yapay zeka, inovasyon ve liderlik gibi konular ele alınırken ANTGİAD’ın 2025 yılı projeleri de konuşuldu.
ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, dijitalleşme ve yapay zekanın iş dünyasına etkilerinin sadece verimlilik artışıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda yeni iş modelleri yaratarak toplumsal değişimlere de öncülük ettiğini söyledi. Yavaş, şunları kaydetti: “Yapay zeka ve dijitalleşme, işletmelerimizin sınırlarını yeniden çiziyor. Ancak bu teknolojilerin sunduğu fırsatları değerlendirirken, insan odaklı bir yaklaşımı benimsemeliyiz. Teknolojiyi toplumumuzun refahına katkı sağlayacak şekilde kullanmak, hepimizin sorumluluğudur. Yapay zekayı benimseyenler yalnızca iş dünyasında değil, hayatın her alanında geleceği şekillendirecek. ANTGİAD olarak, bu dönüşümü anlamak ve fırsata dönüştürmek için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız.”
Yerel yönetimlere çağrı
Yerel yönetimlere de çağrıda bulunan Yavaş, “Yapay zeka destekli projelerle iş süreçlerini iyileştirmek mümkün. ANTGİAD bu alanda iş birliğine açıktır. Yerel yönetimler hızla ‘Yapay zeka ve insansı robotlar’ bölümlerini kurarak teknolojiyi yakalamaları gereklidir. Teknolojik bir belediye halkın yaşam konforunu hızla yükseğe taşıyacaktır” dedi.
“Dijitalleşmeye öncülük edenler, geleceğin ekonomisinde belirleyici olacak”
İnci Holding ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, de iş dünyasındaki dijital dönüşümün kaçınılmaz bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. İnovasyonun yalnızca ekonomik kalkınma için değil, sürdürülebilirlik ve toplumsal ilerleme için de kritik bir rol oynadığını vurgulayan İnci, şunları söyledi: “Günümüz dünyasında dijitalleşmeyi benimsemeyen şirketler, rekabette geri kalmaya mahkumdur. Yapay zeka ve büyük veri, yalnızca işletmelerin verimliliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda toplumların yaşam kalitesini de yükseltir. İnovasyon ve dijitalleşme süreçlerine liderlik eden ülkeler ve şirketler, geleceğin ekonomisinde belirleyici bir rol oynayacaktır.”
Kadın girişimcilerin dijitalleşme süreçlerine entegrasyonun güçlendirilmesi gerektiğini anlatan İnci, “Bu konuda çeşitli projelere destek vereceğiz. Kadın liderlerin iş dünyasında daha fazla yer almasının yalnızca cinsiyet eşitliğini değil, ekonomik büyümeyi de olumlu yönde etkilemektedir. Dijitalleşme süreçleri sadece büyük ölçekli şirketler için değil, küçük ve orta ölçekli işletmeler için de önem taşıyor. Şirketlerin yenilikçi teknolojilere yatırım yapması, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturma temel taşlardan biridir. Teknoloji sadece bir araç değil, aynı zamanda bir stratejidir.” değerlendirmesinde bulundu.