Akbank’ın, deprem bölgesinde sosyal iyileşme için gençlere yönelik başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nin ikinci dönemi başladı. Güzel Yarınlar Hareketi'nin yeni dönem duyurusunu Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı birlikte yaptı.
İlk yılda 10 binden fazla gence ulaşan Akbank, bu kez üniversiteli gençlere kariyer ve yaşam becerileri kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, finansal okuryazarlık, iletişim becerileri, kariyer planlama ve mentorluk gibi alanlarda gençlere özel eğitimler sunacak. Akbank çalışanları gönüllü olarak gençlerin profesyonel gelişimlerine destek verecek. Proje ile Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’te, 12 bin üniversite öğrencisine ulaşılması hedefleniyor.
“Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz”
Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç; “Programın ikinci döneminde, üniversiteli gençlerimizin kariyer yolculuklarına katkıda bulunarak daha eşit, daha güçlü ve daha umut dolu bir geleceğe adım atmaları için yanlarında olmaya ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise “Gençlerin hayallerinin önündeki engelleri kaldırmak, onları topluma yeniden kazandırmak hepimizin sorumluluğu olmalı. Bu doğrultuda kamu, özel sektör ve sivil toplum olarak bir araya gelerek gençlere yol açmak, onlara umut olmak, yarının güçlü Türkiye’sini inşa etmek için en temel görevimiz” şeklinde konuştu.
Gençlerin yüzde 97’si merkezlerden mutlu ayrılıyor
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ilk yılında bölgedeki gençlerden yoğun ilgi gördü. Proje, 690 atölye ve 1.200 saate yakın eğitim ile gençlerin sanatsal, teknik ve sosyal becerilerini güçlendirdi. Girişimin Etki Değerlendirme Raporu’na göre, katılımcı gençlerin yüzde 97’si merkezlerden mutlu ayrıldıklarını, %98’i merkeze erişim sağlayabildikleri için kendilerini şanslı hissettiklerini ve yüzde 88’i ise merkezlerde kendilerini güvende hissettiklerini ifade etti.