Yıldız Holding, 2015 yılında Sabri Ülker’in “Her insanın mutlu bir çocukluk geçirme hakkı vardır” sözünden ilhamla başlattığı "Mutlu Et Mutlu Ol”yaklaşımını tüm paydaşlarıyla olan ilişkilerinin temeline alarak ilerliyor. Bu anlayış çerçevesinde çalışanlarına, müşterilerine, iş ortaklarına ve topluma değer katan, kapsayıcı ve eşitlikçi bir yaklaşımla faaliyet gösteriyor. Mutluluk sözcüğünün yarattığı sosyal faydayı ve alınan sonuçları her yıl Kasım ayının üçüncü perşembe gününde düzenlenen “Mutlu Et Mutlu Ol Gününde" paylaşıyor.
2025 yılında, İstanbul’daki Çamlıca Kampüsü merkezli olmak üzere, Romanya, Hollanda, Londra, ABD, Suudi Arabistan, Hindistan ve Çin dahil dünyanın pek çok noktasındaki Yıldız Holding çalışanlarını çevrimiçi bağlantılarla bir araya getiren 11. Mutluluk Günü’nde konuşan Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “dünyanın dört bir yanındaki çalışma arkadaşlarıyla ortak bir mutluluk dili konuşmak” istediklerini ve bu kültürün holding'in temel değerlerinden biri olduğunu vurgulamıştı.
Yıldız Holding'in Çamlıca Kampüsünde 8 Mart 2026 tarihinde, Dünya Kadınlar Günü’nde başka bir mutluluk günü daha kutlandı. “Birlikte Parlayalım” başlıklı buluşmada Holding'in fırsat eşitliği odaklı performansı ve bu yönde attığı somut adımlar paylaşıldı. Yıldız Holding Kadın Platformu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın açılışını Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Tütüncü yaptı.
Tütüncü konuşmasında holdingin çalışanlardan tedarikçilere, girişimcilerden çiftçilere uzanan geniş bir ekosisteme sahip olduğunu belirterek fırsat eşitliğinin bu yapının devamı için hayati önemde olduğuna dikkat çekti. Tütüncü grup olarak sahip oldukları ekosistemin sağlıklı bir biçimde işlemesi için adil fırsatlar sunmanın şart olduğunu vurgulayarak: “Yıldız Holding’de fırsat eşitliği, yan yana durduğumuz bir kavram değil; birlikte yürüdüğümüz bir yol arkadaşımız” yorumunu yaptı.
Fırsat Eşitliği: Niyet değil, ölçülebilir sonuçları olan kurumsal bir gerçeklik
Mehmet Tütüncü 2021’de kurulan Yıldız Holding Kadın Platformu’nun yarattığı dönüşümü rakamlarla ortaya koydu. Tütüncü’nün, “Rakamlar fırsat eşitliğinin, Yıldız Holding’de artık sadece bir niyet değil, ölçülebilir sonuçları olan, kurumsal bir gerçeklik olduğunu gösteriyor” cümlesiyle paylaştığı bilgiye göre, beş yıl içinde kuruluştaki kadın çalışan oranı %30’lu seviyelerden %52’ye çıktı.
Fabrika ve mağazalarda görev yapan kadın çalışan oranı oranı %54’e, ofis ve idari kadrolarda görev alan kadınların oranı ise %37 seviyesine yükseldi.
Yıldız Holding, cam tavanların kırılması konusunda da örnek bir başarıya imza attı. 2025 yılında terfi alan çalışanlar içinde kadınların oranı %65’e yükseldi. Pozitif ayrımcılıkla yıl içinde yeni işe alınan çalışanlarda kadın oranı %62 olarak gerçekleşti. Holding’in halka açık şirketlerinin yönetim kurullarının %24’ünü ise kadınlar oluşturuyor.
Amaç: Kapsayıcılık ve fırsat eşitliğini ortak bir kültür haline getirmek
"Mutlu Et Mutlu Ol” buluşmasında konuşan Yıldız Holding Kamu İlişkileri Genel Müdürü ve Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, Kadın Platformu’nu 2021 yılında fırsat eşitliği ve kapsayıcılığı grup genelinde ortak bir kültür haline getirmek amacıyla kurulduğunu ifade etti.
Mutuş, dünyada örnek gösterilen ve küresel etkiye sahip bir konumda bulunan platformun fırsat eşitliğini, kapsayıcılığı ve sürdürülebilir refahı yalnızca kurum içinde değil, çalışanlar ve tüm paydaşlarla birlikte toplumsal dönüşüme katkı sağlamak için çalıştıklarının altını çizdi.
Etkinlik kapsamında Yıldız Holding Kadın Platformu’nun bu yıl altıncısını yayınladığı raporu da paylaşıldı. “Ekosistemi Fırsat Eşitliği ile Güçlendirmek” başlıklı panelde e, Yıldız Holding Perakende Grubu Kalite ve Ürün Güvenliği Direktörü Alev Yaman, pladis Birleşik Krallık ve İrlanda CMO’su Aslı Özen Turhan, Yıldız Holding Kurumsal Strateji ve M&A Başkanı Fezal Okur Eskil, Besler CMO’su Gülizar Öcal Doğan fırsat eşitliğini iş stratejilerinin merkezine yerleştiren çalışmaları ile ilham veren kariyer yolculuklarını katılımcılarla paylaştı. Buluşma, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ile gazeteci Elif Ergu’nun “Liderlik Yolculuğu Üzerine” sohbeti ile tamamlandı.
Kadın Girişimcilere Destek Sürüyor, Etki Büyüyor
Yıldız Holding Kadın Platformu’nun 2025 raporundaki sonuçlar yapılan çalışmaları kısaca özetlemek gerekirse..
- ŞOK Marketler’in ŞOK’ta Ben de Varım projesiyle kadın üreticilere sağlanan ekonomik değer 25 Milyon TL oldu. 250 binin üzerinde ürün satışı gerçekleşti.
- Besler’in dondurulmuş gıdada lider markası SuperFresh’in yürüttüğü Tarımın Kadın Yıldızları projesiyle 2022-2025 yılları arasında kadın çiftçilerden 21 bin ton ürün alındı ve 168 Milyon TL ekonomik değer yaratıldı. Kadın çiftçi oranı yüzde 5'ten yüzde 27'ye yükseldi ve 4.000'i aşkın kadın çiftçiye yapay zeka, finansal okuryazarlık ve ekolojik okuryazarlık alanında eğitimler verildi.
- Ülker; tarımsal hammaddelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlayan Fındıktan Fazlası ve Kakaodan Fazlası projeleriyle kadınların tarımsal üretimde liderlik rolünü üstlenmelerini ve ekonomik olarak güçlenmelerini desteklemeyi hedefliyor. Karadeniz bölgesindeki yarısını kadın çiftçilerin oluşturduğu “Fındıktan Fazlası” projesi iyi tarım uygulamaları eğitimleri ve çeşitli desteklerle devam ediyor. Fildişi Sahili'nde Earthworm Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Kakaodan Fazlası projesi kapsamında kakao alımı yapılan bölgelerdeki çiftçilere tarımsal ormancılık ve iyi tarım uygulamaları eğitimleri veriliyor. Mobil sağlık hizmetlerinden de 2025’te kadın ve çocukların ağırlıklı olduğu 2500 kişi faydalandı.
- Türkiye genelindeki 2.500’e yakın SEÇ Market mağazasının yaklaşık yüzde 10’u kadınlar tarafından yönetiliyor.
- Yıldız Ventures, kurulduğu günden bugüne girişim sermayesi fon yatırımları aracılığıyla, kadın liderliğinde veya kadın ortaklığı bulunan 150’den fazla girişimi 6 milyon doları aşan yatırım büyüklüğüyle destekledi.
- Diğer yandan 2025 yılında JOB Talent programı kapsamında, staj sonrası kadroya alınan genç yeteneklerin %59’unu kadın çalışanlar oluşturdu.
Şeffaflık ve İzlenebilirliğe Uluslararası Kuruluşlardan Takdir
Gıda ve Perakende sektöründe Uluslararası EŞİT ÜCRET Derneği tarafından Eşit Ücret Sertifikası’na sahip ilk Holding olan Yıldız Holding, Eşit İşe Eşit Ücreti şeffaf ve izlenebilir kılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda London Business School’un vaka çalışması haline getirdiği Holding’in fırsat eşitliği odaklı rol model uygulamaları 2025 yılında ise Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) tarafından vaka analizi olarak yayınlandı. Yıldız Holding, dünya genelinde şirketlerin çeşitlilik ve kapsayıcılık alanındaki performansını ölçen ve bu değerleri iş süreçlerine başarıyla entegre eden şirketlerin belirlendiği DIAL Global Inclusion Index 2025’te dünya çapında ilk 50 şirket arasında yer aldı.
