İş dünyasında herkes lider olur mu?
Liderlik, iş dünyasında başarıyı şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Liderlik, iş dünyasında genellikle bir şirketin en üst seviyesindeki yöneticiler veya yüzlerce çalışanı yöneten insanlar olarak algılanmaktadır. Oysa, çok daha küçük ekipleri -ki birden fazla kişiden oluşan insan grupları ekip olarak tanımlanmaktadır- yöneten insanlar da liderlik yapmaktadırlar.…
Kurumlarda körelme
Kurumlarda körelme, bir organizasyonun zamanla yenilik üretme, değişime uyum sağlama ve rekabet avantajını sürdürme yete…
Kurumlarda tükenmişlik
Kurumlarda Tükenmişlik (Organizational Burnout), çalışanların uzun süreli stres, aşırı iş yükü ve düşük motivasyon gibi …
Kurumlarda sinizm
Kurumlarda sinizm, çalışanların iş yerlerine, yöneticilerine ve genel olarak organizasyona karşı olumsuz ve kuşkucu bir …
Kurumlarda gizli liderler
Kurumsal yapılar içinde liderlik her zaman resmî unvanlarla veya yöneticilik pozisyonlarıyla sınırlı değildir. Gizli Lid…
Kurumlarda değişime direnç
Geçen haftaki yazımda kurumlardaki değişimin zorunluluğunu kaleme almıştım. Değişimin kaçınılmaz olduğunu herkes kabul e…
Kurumlarda değişim zorunluluğu
Kurumların, son dönemlerde gelişen çevresel, teknolojik, ekonomik ve toplumsal dinamiklere ayak uydurmak ve sürdürülebil…
Türkiye’de kurum içi iletişimde en büyük sorun nedir?
Türkiye'de kurum içi iletişimde en büyük sorunlardan biri etkin ve açık iletişim eksikliği olarak öne çıkmaktadır. Bu du…
2025 yılında dünyayı hangi ekonomik koşullar bekliyor?
2025 yılında dünya ekonomisi, çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalacaktır. Bu zorluklar arasında enflasyon, düşük büyüm…
Çalışanlar yeni yılda işverenden neler bekliyor?
2025 yılına girmemize çok az bir zaman kaldı. Geçen haftaki yazımda şirketlerin yeni yılda bütçelerini nasıl planlamalar…
Yeni yılda şirketler bütçelerini nasıl planlamalı?
2025 yılı şirket bütçelerini planlarken, mevcut ekonomik koşulları, sektör dinamiklerini ve şirket hedeflerini dikkate a…
Ülkemizin turizmde markalaşması - 5
Dört hafta önce başlamış olduğum mini yazı dizisinin son bölümünde, ülkemizin turizm sektöründe markalaşması için uygula…
İhracat potansiyeli olan ürünlerimizin markalaşması - 4
Üç hafta önce başlamış olduğum mini yazı dizisine, bu kez ihracat potansiyeli olan, ancak henüz beklenen seviyelerde ihr…
Dünyada önemli üretici olduğumuz ürünlerin markalaşması- 3
İki hafta önce başlamış olduğum mini yazı dizisine, bu kez dünyada önemli üretici durumunda olduğumuz ürünlerin markalaş…
Tarım ürünlerimizin markalaşması - 2
Geçen hafta başlamış olduğum mini yazı dizisine devam etmek istiyorum. Geçen hafta dünyada lider üretici olduğumuz bazı …
Tarım ürünlerimizin markalaşması - 1
Mini bir yazı dizisine başlamak istiyorum. Türkiye coğrafi konumu, iklim çeşitliliği ve tarımsal potansiyeli sayesinde b…
Stratejide 3C Modeli
Günümüz iş dünyasında yaşanan hızlı teknolojik değişimler, küreselleşme ve müşteri beklentilerindeki artış, şirketlerin …
Grup düşünüşü
Günümüz iş ortamında, insanların çalışmış oldukları kurumlarda yapılan çeşitli seviyelerdeki toplantılarda, ortaya konan…
Kalite yönetiminde 14 ilke
II. Dünya Savaşından yenik çıkan ve önemli sanayi şehirleri yerle bir olan Japonya’yı, özellikle otomotiv ve elektronik …
Diderot etkisi
Son dönemde reklamların, sosyal medyada yapılan tanıtımların veya yapılan kampanyaların etkisinde kalıp, hiç ihtiyacınız…