JTR, pırlantanın doğal olup olmadığını tespit etmek amacıyla geliştirdiği yeni teknolojisini sahiplerine teslim etmeye başladı. Firma, RDD (Reveal Diamond Detector), pırlanta analiz makinesinin Ekim ayında gerçekleştirilen İstanbul Jewelry Show’da görücüye çıkarmış ve ve ilk siparişleri almıştı. JTR, yeni teknoloji makinelerini geçtiğimiz günlerde Antalya’da Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen uluslararası alım etkinliğinde sahiplerine teslim etti.
Reveal ile ilgili bilgi veren JTR CEO’su Mehmet Can Özdemir, “RDD ile saniyeler içinde binlerce taş aynı anda analiz edilebiliyor ve öncelikle doğal ve laboratuvar pırlantası ayrımı yapılıyor. Bu sayede özellikle ihracatçılar için hızlı ve ekonomik bir çözüm ürettik. Bu ürünümüzle Mücevher İhracatçıları Birliği üyeleri daha verimli çalışabilecek” şeklinde konuştu.
RDD’yi geliştirme çalışmalarının Ekim ayında tamamlandığını belirten Özdemir, Ekim ayındaki fuarda, lansmanı yapılan sistem ile ilgili ilk siparişlerin alındığını ve üretim aşamasının başladığını belirtti. Özdemir, “Çok kısa sürede ilk siparişlerimizi gerçekleştirdik. Bu arada sistemde bazı iyileştirmeler de yaptık. Bundan sonrası için siparişlerin sırasına göre teslimatlarımız devam edecek. Sisteme yurtdışından da talep var ancak bizim önceliğimiz Türkiye. Dünyanın bu anlamda geldiği en ileri nokta olan RDD sistemine ilgi büyük. Yeni alınan siparişleri de 2023 Mart fuarına yetiştireceğiz” açıklamasını yaptı.