HASAN COŞKUN / SAKARYA
Uzun süren Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan Wellnet Enerji, bireysel ve ticari kullanımlar için tasarladığı elektrikli araç şarj ünitelerinin seri üretimine başladı. Kenan ve Sinan Cinoğlu ortaklığında faaliyet gösteren firma, yüzde 90’a varan yerlilik oranıyla 3 yıl garantili olarak piyasaya sunduğu şarj ünitelerinin garanti süresini de 5 yıla çıkarmaya hazırlanıyor.
Satın aldıkları elektrikli araç şarj ünitesinde problem yaşayınca üretimini yapmaya karar verdiklerini belirten Kenan Cinoğlu, ezber bozan ve öne çıkan özellikleriyle araç şarj üniteleri pazarına güçlü bir giriş yaptıklarını söyledi.
Ar-Ge çalışmalarına 2023 yılında başladıkları elektrikli araç şarj ünitelerinin ilk prototip modellerinin bütün testleri tek seferde yüksek oranda başarı ile geçmesinin ardından seri üretime başladıklarını ifade eden Kenan Cinoğlu, şu bilgileri verdi: “İlk prototip ürünleri önce kendi araçlarımızda denedik ve daha sonra ticarileştirmek için harekete geçtik. Fabrikalarda, toplu konutlarda, evlerde ve her alanda kullanılabilen sabit, duvara monte edilen ve taşınabilir şarj ünitelerini yerli üretim ve çok ciddi bir fiyat avantajı ile pazara sunuyoruz. Şu anda 3 yıl garanti veriyoruz ama 5 yıla çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz.”
10 yıl yedek parça garantili
Wellnet Enerji’nin ülke genelinde elektrik taahhüt sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulan bir mühendislik firması olduğunu söyleyen Sinan Cinoğlu ise 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde ürettikleri araç şarj ünitelerini yüzde 90’a yakın yerli imalat, yüzde 100 ürün sorumluluk sigortalı ve 10 yıl yedek parça garantili olarak pazara sunduklarını ifade etti.
“Yeni yatırımlarımızla yeni teknolojileri ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz” diyen Sinan Cinoğlu şöyle devam etti. “Kullanım kolaylığı, sunduğu farklı seçenekler ve görsel tasarımı ile öne çıkan araç şarj ünitelerimizi istenilen uzunlukta şarj kablosu, Başla-Bitir butonu ve parmak izi ile çalışabilen seçeneklerle kullanıcılara sunuyoruz. Kendi markamıza özel yazılımla çalışan ünitelerimiz monte edilen site alanında, ortak otopark alanlarında kapalı çevrim çalışıyor. Yani kişi, evindeki enerji sarfiyatına ortak alanlardan aracını şarj edebiliyor. Şarj anında elektrik dalgalanmalarında veya elektrik kesilmelerinde cihazlar kendini korumaya alır, enerjiyi keser. Ama bizim cihazlarımızda otomatik başlama protokolü devreye girer ve bir problem yoksa 10 saniye sonra devreye girerek tekrar şarj etmeye devam eder.”
Elektrik altyapı ve mühendislik hizmetleri de veren Wellnet Enerji, yazılımlarını da kendi bünyesinde yaptığı elektrikli araç ünütelerini çift çıkışlı kablolu/soketli tip 11kW-22kW, kablolu tip 3.5kW-7.4kW-22kW AC ve soketli tip 3.5kW-7.4kW-22kW AC seçenekleri ile pazara sunuyor.