HASAN COŞKUN/SAKARYA
Sakarya Üniversitesi ile Keskin Kimya Sanayi A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Keskin Kimya Genel Müdürü Yahya Keskin, Keskin Emaye Akademisi Koordinatörü Gülşah Akbaba, SAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertan Bol ve akademisyenler katıldı. Protokol, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Keskin Kimya Genel Müdürü Yahya Keskin tarafından imza altına alındı.
Protokol kapsamında taraflar, emaye ve ilgili malzeme teknolojileri alanında eğitim, uygulama, araştırma, danışmanlık ve teknik destek faaliyetleri yürütecek. Taraflar ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik ortak çalışmalar gerçekleştirecek.
İş birliği çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü bünyesinde emaye sektörüne yönelik teknik ve uygulamalı mesleki eğitim programları geliştirilecek. Öğrencilere uygulamalı eğitim ve staj imkanları sunularak seminer, çalıştay ve sertifika programları düzenlenecek.
İş birliği kapsamında ayrıca ortak eğitim programları geliştirilecek, araştırma ve proje faaliyetleri yürütülecek ve ulusal ile uluslararası bilimsel etkinliklerin düzenlenmesine destek verilecek.