Ali ŞAHİN
Bu yıl 18’incisi düzenlenen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açarken özellikle Türk Cumhuriyetlerden gelen katılımcıların yoğunluğu dikkat çekti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık tarafından BEKSİAD, UTİB ve UHKİB işbirliği ile düzenlenen fuar, 13 Temmuz’a kadar açık kalacak. Sonbahar-kış kreasyonlarının görücüye çıktığı, yabancı alıcıların büyük ilgi gösterdiği fuarın açılışında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa bebe konfeksiyon sektöründe üretim merkezi haline geldi. Fuarlar da pazarlama açısından büyük bir rol oynuyor” dedi.
Fuarda yaklaşık yüz firma ve yüzde 15-16 oranında yabancı katılımcının yer aldığını söyleyen Burkay, bu fuarın şirketlere sipariş ve üretim açısından olumlu etkileri olacağına inandıklarını dile getirdi.
BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ise, sektör adına büyük bir öneme sahip olan fuarın, global anlamda da zorlukların yaşandığı bir dönemde hayata geçtiğini vurguladı. Yıldız ayrıca fuarın sektöre, Bursa’ya ve ülkeye ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
Bursa’nın bebek konfeksiyonu alanında marka değeri olan bir şehir haline geldiğini vurgulayan Bursa Valisi Yakup Canbolat da şehrin tasarım ve marka oluşturma konusunda öncü bir rol üstlendiğini belirtirken yurt dışı ihracatında da önemli bir fonksiyonun olduğunu ifade etti.