Bestenigar KARA
Fransa merkezli uluslararası oteller zinciri Club Med, lüks segmentteki ‘Exclusive Collection’ konseptini Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. EKONOMİ’nin haftalık İngilizce yayını TR MONITOR’e konuşan Club Med Avrupa ve Afrika CEO’su Anne Browaeys “Exclusive Collection serisini Türkiye’ye getirmek için bir arsa projemiz var. Konseptimizi 2026 veya 2027 yaz sezonunda devreye almayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’ye 1967 yılında giren Club Med, Antalya ve Bodrum’da bulunan iki tesisi ile faaliyet gösteriyor.
Türkiye’nin, Club Med’in küresel operasyonlarındaki en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğunu vurgulayan Browaeys “Enflasyon, yüksek fiyat artışı ve pandemi sonrası uygun fiyatlı ülkelerin yeniden açılması gibi faktörler, Türkiye’deki turizm sezonunun zorlu geçmesine neden oldu. Buna rağmen, Club Med Bodrum ve Club Med Palmiye Antalya otellerimizdeki ortalama doluluk oranı 2023’te, bir önceki yıla kıyasla 6 puan artarak yüzde 79’dan yüzde 85’e yükseldi” dedi.
“Yeni otel fırsatlarına açığız”
Browaeys, Club Med’in yeni oteller açmak üzere Türkiye dahil birçok pazarda faal bir şekilde araştırma yaptığını belirtti. Browaeys, “Ancak arsa konusunda bazı kriterlerimiz var. Tatil köylerimizin inşa edileceği mülkün en az 15 bin metrekarelik alana ve plaj erişimine sahip olması gerekiyor” dedi. Türkiye’yi Club Med’in faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliklerden birinin iş gücü olduğunu vurgulayan Browaeys “Ekibimiz, Türkiye’deki tesislerimizin en önemli değeridir. Türk hizmet anlayışı ve yemek deneyimini yaşatmak amacıyla önümüzdeki kış sezonunda 800 Türk çalışanımızı Fransız Alpleri, İsviçre, İtalya ve Japonya’daki kış tesislerimize göndereceğiz” dedi.
Fiyatta rekabetçiliğe dikkat edilmeli
Club Med Avrupa ve Afrika CEO’su Anne Browaeys, Türk turizm sektörünün havayolu bağlantıları dahil temel yapısal unsurları bünyesinde bulundurduğunu söyledi. Club Med olarak ekonomik gelişmelerin etkilerini akıllıca yönetmeye dikkat ettiklerini vurgulayan Browaeys “Ancak otel, restoran gibi bazı işletmeler fiyatları enflasyonun üzerinde artırıyor. Sektör bu konuda dikkatli olmalı. Fiyat rekabeti uçak biletlerinden otel ve restoranlar dahil piyasadan kopmamalı” ifadelerini kullandı.