HASAN COŞKUN/SAKARYA
Sakarya Üniversitesi bünyesinde Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
Sakarya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek merkez, Türkiye'de Afrika çalışmalarının gelişimine katkı sunmayı, bu alandaki bilimsel araştırmaları teşvik etmeyi ve ulusal ile uluslararası iş birliklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi olarak Türkiye’nin ihtiyaçları ile akademik potansiyeli bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Afrika kıtasıyla karşılıklı saygı ve kardeşlik temelinde yürüttükleri stratejik ilişkilere güçlü bir akademik zemin kazandırmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Hamza Al şu bilgileri verdi: “Devletimizin Afrika açılımına ve kamu diplomasisine stratejik bilgi üretmek ve bilimsel destek sunmak en temel önceliğimizdir. Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afrika üzerine yürütülen bilimsel araştırmaları destekleyecek, ulusal ve uluslararası iş birliklerini güçlendirecek ve bu alanda özgün bilgi üretimine katkı sağlayacak. Merkez kapsamında Afrika çalışmaları alanında akademik yayınlar ve araştırma projeleri yürütülecek, ulusal ve uluslararası seminer, konferans, kongre ve sempozyumlar düzenlenecek. Ayrıca Afrika çalışmalarına yönelik bir ihtisas kütüphanesi oluşturulacak ve ilgili kurumlarla ortak araştırmalar gerçekleştirilecek.”