ESRA ÖZARFAT - ERHAN BEDİR/BURSA
Ekonomi Gazetesi Bursa Bölge Temsilcisi Ömer Faruk Çiftçi, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen İbrahim Özmen’i ziyaret etti. İlçe ekonomisinin ve yeni dönem projelerinin ele alındığı görüşmede Özmen, tarım, hayvancılık ve jeotermal kaynaklara dayalı yatırımlara öncelik vereceklerini söyledi. Odanın kuruluşunun 46. yılında göreve geldiklerini hatırlatan Özmen, dört yıllık dönemde Mustafakemalpaşa TSO’yu 50. yılına güçlü bir vizyonla taşımayı hedeflediklerini belirtti. İlçenin ekonomik yapısına uygun, uygulanabilir projelere odaklandıklarını vurgulayan Özmen, öncelikleri arasında Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmasının bulunduğunu ifade etti. Mustafakemalpaşa’da Eker, SEK, Yörsan ve Sütaş gibi önemli gıda ve süt sanayi kuruluşlarının faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Özmen, güçlü hayvancılık altyapısının organize yatırımlarla desteklenmesinin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti. Jeotermal kaynakların da önemli yatırım fırsatları sunduğunu belirten Özmen, Tümbüldek bölgesindeki sıcak suyun seracılıkta değerlendirilmesi için çalışma yürütmek istediklerini söyledi. Bursa'dan yatırımcıların da bölgeye ilgi gösterdiğini belirten Özmen, teknik koşulların sağlanması halinde jeotermal seracılığın ilçeye yeni yatırımlar kazandırabileceğini dile getirdi.
Turizm, fuarcılık ve yerel ürünlere odaklanılacak
İlçenin tarım makineleri, gıda ve sanayi üretimini tanıtmak amacıyla Mustafakemalpaşa Tarım Fuarı'nı hayata geçirmeyi hedeflediklerini aktaran Özmen, uygun fuar alanı oluşturulması için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Yerel ürünlerin markalaşmasına da önem verdiklerini vurgulayan Özmen, Mustafakemalpaşa Tatlısı'nın ardından yeni ürünler için coğrafi işaret çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Azatlı'da üretilen tatlı toz biberin öncelikli ürünlerden biri olduğunu belirten Özmen, ilçede yetiştirilen kapya biberi ile Mustafakemalpaşa Beyazı olarak bilinen mermerin de tescil kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi.
KOBİ'lere ve girişimcilere yeni destekler
Mustafakemalpaşa TSO'nun kurumsal kapasitesini geliştirmeyi de hedeflediklerini belirten Özmen, odaya yeni bir ek hizmet binası kazandırmayı planladıklarını söyledi. Bu kapsamda genç ve kadın girişimcilere yönelik Girişim Atölyesi ile TSO Eğitim Akademisi kurulması, üyelerin yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanabilmesi için Proje Ofisi oluşturulması hedefleniyor. KOSGEB desteklerine erişimi kolaylaştıracaklarını ve ihracatçı firmalara Kolay Vize desteği sunmayı planladıklarını aktaran Özmen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ilçeye kazandıracağı okul projesini de görev süreleri içinde tamamlamak istediklerini ifade etti. Yeni dönemde somut sonuç alınabilecek projelere odaklanacaklarını vurgulayan Özmen, “Çok sayıda projeye başlayıp yarım bırakmak yerine, dört yıllık görev süremizde ilçemize kalıcı değer kazandıracak sürdürülebilir yatırımları hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.