FİKRİ CİNOKUR/ANTALYA
Bu yıl 12 filmin yarışacağı ve toplam 11 milyon lira ödül dağıtılacağı 63. Altın Portakal Film Festivali kortej yürüyüşü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir ve sinema sanatçılarının katılımıyla başladı.
Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binası önünde sona eren kortejde Antalyalılar ve sinemaseverler, güzergah boyunca sinema ve televizyon dizi oyuncularını görmek için caddeleri doldurdu. Sinema sanatçıları da vatandaşları selamladı. Havanın da güzel olması nedeniyle Antalya’da eğlence ve dinlence mekanları da doldu.
"En iyi Film"e 5 milyon TL ödül
Bu yıl 63. Düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda finale kalan 12 film belirlendi. Birinci olacak ‘En İyi Film’e 5 milyon lira ödül verilecek. 31 Ekim’de ödül töreni yapılacağı festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 film yarışacak.
Festivalde ‘’Artakalan’’, ‘’Bekle Bizi Brüksel’’, ‘’Bir Anne Hakkında’’, ‘’Cinlerin Düğünü’’, ‘’Düğün Şarkıcısı’’, ‘’Elisa’’, ‘’Hakikatin Ölümü’’, ‘’ Kadim Mavi’’, ‘’Ölü Arının İğnesi’, ‘’Selma’’, ‘’Taş ve Tüy’’ ve ‘’Tatlı Maya’’ filmleri yarışacak.