FİKRİ CİNOKUR/ANTALYA
Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) üyelerinin ticari ilişkilerini geliştirmek, yeni pazarlara ulaşmalarını sağlamak ve şehirlerarası ekonomik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla başlattığı ‘Ticaret Köprüsü’ etkinliklerine Denizli’den sonra İzmir’de de devam etti. ANTGİAD üyeleri, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile İzmir’de bir araya geldi. Farklı sektörlerden iş insanlarının bir araya geldiği etkinlikte yeni ticaret, yatırım ve ortaklık fırsatlarını değerlendirildi.
İzmir’in tarihi Kemeraltı bölgesinde bulunan, yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde (ESKEM) gerçekleştirilen etkinliğe EGİAD Başkanı M. Kaan Özhelvacı ve ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş ile her iki derneğin üyeleri katıldı.
Etkinlikte firma tanıtımları, sektörel değerlendirmeler ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Yapay zeka destekli B2B eşleşme olanağı sunan TÜRKONNECT uygulaması da yeni ticari bağlantıların kurulmasına katkı sağladı.
ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan YAVAŞ, Ticaret Köprüsü buluşmalarının derneğin iş geliştirme vizyonunun önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Antalya, turizmdeki uluslararası gücü, tarımsal üretim kapasitesi, gelişen sanayisi ve girişimci insan kaynağıyla Türkiye ekonomisinin en önemli merkezlerinden biridir. Kentimizin sahip olduğu ekonomik potansiyeli daha büyük bir değere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun yolu, Antalya iş dünyasını yeni pazarlarla, farklı sektörlerle ve güçlü ticari ağlarla buluşturmaktan geçiyor. Denizli’de başlattığımız Ticaret Köprüsü çalışmalarını İzmir’e taşıdık. Hedefimiz, bu buluşmaları farklı kentlerde sürdürerek Antalya iş dünyasının ticari etki alanını genişletmek. Antalya’nın girişimci gücünü Türkiye’nin dört bir yanına taşımak, kentimizin ekonomik potansiyelini ulusal ve uluslararası ölçekte büyütmek istiyoruz.”
ANTGİAD’ı üyelerine yeni ekonomik fırsatlar sunan, ticareti geliştiren, yatırım imkanları oluşturan ve Antalya’nın ekonomik geleceğine katkı sağlayan güçlü bir iş dünyası kuruluşu olarak konumlandırdıklarını belirten Yavaş, şöyle devam etti:
‘’İnanıyoruz ki güçlü iş dünyası örgütleri, güçlü şehir ekonomilerinin oluşmasında önemli bir rol üstlenir. Bu etkinliğin gerçek başarısını, kurulan bağlantılardan doğacak yeni ortaklıklar, yatırımlar ve ticari anlaşmalar belirleyecek. Bizim için her yeni tanışma bir fırsat, her yeni iş birliği ekonomik büyümeye atılmış önemli bir adımdır. Ticaret köprüleri kuruyoruz. Şimdi bu köprülerden karşılıklı ticaretin, yatırımın ve ekonomik değerin geçmesini hedefliyoruz. Bugün kurulan ilişkilerin yarın yeni anlaşmalara, ortak projelere ve kalıcı ticari ortaklıklara dönüşmesini arzu ediyoruz. Antalya ve İzmir, Türkiye’nin dünyaya açılan iki önemli ekonomik merkezidir. Antalya’nın turizm ve tarımsal üretimdeki deneyimiyle İzmir’in sanayi, dış ticaret, lojistik ve teknoloji alanlarındaki birikimi arasında önemli iş birliği fırsatları görüyoruz.’’