BESTİ KARALAR
Sırrı Süreyya Önder, DEM’li Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekiliydi. Çözüm süreci ve Terörsüz Türkiye hedefinin en önemli aktörü. Ama en önemlisi farklı siyasi kimliği ile iktidar ve muhalefetin en çok sevdiği milletvekili arasında geliyor. 15 Nisan’da geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından 18 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Sırrı Süreyya Önder için Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir ilke imza atıldı. Meclis Tören salonu taziyeye açıldı. DEM yetkilileri Meclis Tören salonunda taziyeleri kabul etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından yaklaşık 3 ay sonra Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen taziye törenine katıldı. Meclis’te gözler Bahçeli’ye çevrilirken, DEM heyeti tam kadro kapıda karşıladı. Bahçeli, DEM yönetimi ile Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi ile bir süre sohbet etti. Bahçeli’nin tören salonundan ayrılışında Önder’in resmine bakarken duygusal anları dikkatlerden kaçmadı.
DEM heyeti taziyeleri Meclis Tören salonunda saat 11’de başlatıp, 13.30 kadar devam ettirdi. Meclis’teki taziyeleri Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi ile DEM Parti Eş Genel Başkanları, Grup Başkanvekilleri kabul etti. Taziye törenine Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti dışında parti genel başkanları parti yöneticileri ve milletvekilleri katıldı.
Taziye sırasında sık sık Sırrı Süreyya için dua okundu, Devlet Bahçeli bir süre DEM heyeti ve Meclis Başkanı ile sohbet etti. Meclis Başkanı Kurtulmuş, Önder ile anılarını da anlattı.
Taziye töreninde konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, “Sırrı Süreyya Bey, ‘Terörsüz Türkiye’ olarak adlandırdığımız, artık bir daha hiçbir şekilde Türkiye’nin evlatlarının terörden zarar görmeyeceği bir ortamın oluşması için başlatılan sürece fevkalade değerli katkılar sunmuştur. Şimdi bu büyük idealin bizim için, her birimiz için de bir vasiyet olduğunu görüyorum” dedi. Kurtulmuş, Sırrı Süreyya Önder’in, en zor sorunların konuşulduğu ve tartışmaların yapıldığı yerlerde bile ortamı rahatlatan özelliğiyle, sevecen tavrıyla, nüktedan şekilde ortaya çıkan ve ince ders veren sözleriyle dostluk, kardeşlik ikliminin oluşmasına vesile olduğunu dile getirdi.
Meclis’te ayrıca Önder için anı defteri de açıldı.
Ardından Genel Kurul’da Sırrı Süreyya anısına ‘özel oturum’ düzenlendi. Genel Kurul’da Sırrı Süreyya için saygı duruşundu bulunuldu. Meclis’te grubu bulunan ve temsil edilen partiler adına konuşmalar yapıldı. Milletvekili sıralarına Önder’in resmi konuldu.