CHP'den istifa eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti'nin kuruluşunun 24'üncü yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende AK Parti'ye katıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende Çerçioğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Öncelikle Aydın'a nasıl hizmet ettiysem bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımın himayelerinde daha fazla hizmet edeceğime bir kere daha söz veriyorum.
Bugün hakkımda birtakım iddialar varsa buyursunlar açıklasınlar. Yargıdan veya yargılanmaktan hiçbir zaman korkmadım. Alnım ak başım dik.
Yaşadığım sorunları burada açıklamayı siyasi ahlak açısından hiç uygun bulmuyorum. Ancak gerekirse tek tek açıklarım. Benim tek derdim var; ülkeme ve Aydın'a hizmet etmek. Bundan sonra sizlerle ve Sayın Cumhurbaşkanımın himayesinde, AK Parti çatısı altında hizmet etmeye devam edeceğim.
Sayın Cumhurbaşkanım, sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Aydın ili birinci derece deprem bölgesi. Bundan sonra sizlerin desteğiyle kentsel dönüşüm seferberliği başlatmak istiyorum Aydın'a. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sağ olun, var olun. Çok teşekkür ediyorum."
9 belediye AK Parti'ye katıldı
Aydın Büyükşehir Belediye Özlem Çerçioğlu ile birlikte, partiye katılan Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ve Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı İsmail Akpınar'a rozet takıldı.