ANKARA GÜNLÜĞÜ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediye başkanlarına yönelik düzenlenen operasyonlara tepkisini Meclis kürsüsünden devam ettirdi. “Millete karşı kumpas kurulmaz” diyen Özel, “Beşiktaş operasyonu ile ‘acaba geçim sıkıntısının zamların üzerini örtebilir miyiz?’ diye düşünenlere inat elbette yargının siyasallaşmasını, MHP’nin bu işin neresinde olduğunu konuşacağız. Hangi ilişkilerin bağların kurulduğunu da konuşacağız. Ama köprü ücretlerine yapılan zammı da konuşacağız. Millete karşı kumpas kurulmaz” diye konuştu.
Ekonomiye ilişkin açıklamalarda da bulunan Özgür Özel, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devlet cebe para koymak yerinde cepten para aldı. Emekliler bir yana 40 haramiler bir yana. Asgari ücreti bugün 22 bin lira yaptı. Biz 24’e göre hesaplamıştık. Garibana sırtını dönen bir cumhurbaşkanı var” dedi.
Bahçeli: İkinci İmralı görüşmesinde açıklanmalı
Cumhur İttifakı tarafından ‘Terörsüz Türkiye’ olarak adlandırılan süreç ve DEM İmralı heyetinin temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “DEM heyetinin yaptığı temas ve ziyaretler bizim nezdimizde müspet seyir ve serencam halinde gerçekleşmiştir. Usul ve üslup olgunluğunun örneklerine şahit olmak memnuniyet vericidir” diye konuştu. Terörsüz Türkiye’nin yanında pozisyon alan herkesin değerli bir çabanın tarafı olduğunu söyleyen Bahçeli, terör örgütü için sonun geldiğini ve tutunacağı hiçbir dal kalmadığını belirtti. Bahçeli, “DEM heyetiyle İmralı arasında yapılacak ikinci görüşmenin hitamında PKK’nın örgütsel varlığının bittiği, terörle bir sonuç alınamadığı, bu kanlı sayfanın birçok bedel ödenerek kapandığı hiçbir şart ileri sürmeksizin açıklanmalıdır. Kesin ve tavizsiz beklentimiz budur. PKK’lı teröristler ya silahlarını gömmeli ya silahlarıyla birlikte teslim olmalı veya kaçınılmaz sonlarıyla karşılaşmalıdır” dedi.
Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özel’in erken Seçim çağrılarına ise “Seçimlerin erkene alınması diye bir şey yoktur. Buna ihtiyaç ve gerek yoktur” diye yanıt verdi.
Bahçeli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın DEM Parti heyetiyle görüşmesine ilişkin de, “Kamuoyundan edindiğimiz bilgilere göre uyumlu ve onurlu bir gelişmedir. İnşallah Türkiye, terörsüz bir Türkiye olacak” yanıtını verdi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki gösterdiği konuşmasında “Sandıkta alamadıklarını hile ile alıyorlar” değerlendirmesinde bulundu .