Canan SAKARYA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımların etkinliğini artırarak sosyal yardımları daha bütüncül bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek, sosyal yardım alanların istihdam edilmelerine özel önem vereceklerini, dijitalleşmeyle sosyal yardımları sadeleştireceklerini açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Mecliste yaptığı bütçe sunumunda 2024 yılı bütçesinden sağlık primi giderlerini karşılayamayan vatandaşlar için 100,5 milyar, ücretsiz seyahat desteği için 740 milyon, koruyucu aile programı için 1,4 milyar lira ayırdıklarını açıkladı. Göktaş’ın sunumuna göre, 2024’te ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için 12,5 milyar, aile destek programı için 32 milyar, engellilerin evde bakımları için 56,2 milyar, bakımı yapılan engelli ve yaşlı yakınları için 64,1 milyar lira ayrıldı. Sosyal yardımları değişen ihtiyaçlara göre çeşitlendirdiklerini belirten Göktaş, 2022 yılı itibariyle sosyal yardımların farklı kalemlerinden 4.4 milyon hanenin yararlandığını söyledi.
Göktaş, Ailenin Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planının 2024 yılı başında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.