NİHAT DÜZGÜN/GAZİANTEP
Eyüp Lojistik'in “Yük Taksi” uygulamasıyla Türkiye’den Avrupa’nın herhangi bir noktasına ürün gönderimini en geç 72 saat içinde gerçekleştirebildiği belirtildi.
Konu hakkında açıklama yapan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, artan lojistik rekabetine dikkat çekerek, "Yük Taksi uygulamamızla sektöre yeni bir soluk getirdik. ‘Size Yük Olmasın! Biz Taşırız’ ilkesiyle çıktığımız bu yolda ‘İş ortaklarımızın yükünü hafifletmek ise önceliğimizdir’ düsturu ile yolumuza devam ediyoruz.” dedi.
Eyüp Bartık, açıklamanın devamında, “Müşterilerimizin kapısından aldığımız yükü, hiçbir aktarma ve aracı firma kullanmadan, tek araçla, en fazla 72 saat içinde Avrupa’daki varış noktasına ulaştırıyoruz. Kutu ya da palet ayrımı yapmaksızın hızlı ve doğrudan teslimat sağlıyoruz. Bazı ülkelere ise 24 saatte teslimat gerçekleştirmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı.
Küçük çaplı kurye taşımacılığı için Hava Kargo ve tır taşımacılığına alternatif olarak geliştirilen Yük Taksi modeli hem ekonomik hem de zaman açısından avantaj sunduğunu ifade eden Bartık, “Artık bu hizmeti daha küçük, daha hızlı araçlarla veriyoruz. Doğaya başka bir ifade ile yeşile önem veriyoruz. Yeşil Lojistik faaliyeti ile salınım oranı az olan yakıtların kullanılması, otomasyon sistemlerin kullanımına ağırlık verilmesi, filoların çevreci araçlarla değiştirilmesi ile ilgili girişimlerimizi gerçekleştirdik. Yük Taksi, Hava Kargo ve tır taşımacılığına göre daha hesaplı, hızlı, güvenli ve çevreci bir çözüm haline geldi. Yük Taksi ile evrak, tekstil, savunma sanayi ürünleri, otomotiv parçaları, teknoloji ürünleri, makine, ambalaj, fıstık, baklava vb. gıda yükleri gibi her türlü yükünüzü tam zamanında ve güvenle taşıyoruz.”
Bartık, “Yük Taksi projesine tek bir araçla başladığımız bu işe şu anda 110 araçlık bir filoya ulaştık. Bu yenilikçi hizmetimizle taşımacılık dünyasında ezber bozuyoruz. Türkiye-Avrupa Yük Taksi modelimizi, hava sahalarının kapalı olduğu ve zaman sınırına bağlı kalmadan ayrıca tır taşımacılığının uzun yolculuğunu en az süreye indirebilmek ve ekonomiyi canlı tutabilmek için Yük Taksi modellerimizi tekerleğin döndüğü her nokta da görebilmeniz mümkün.” diye konuştu.