FİKRİ CİNOKUR/ANTALYA
Merkezi Antalya’da bulunan ve güneş enerjisi santral sistemleri üreten CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, ABD'de güneş enerji santrali yatırımı gerçekleştirecek.
CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna gönderilen yazıda, 1 GW (Gigavat) kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali yapımı için yatırım gerçekleştireceklerini bildirdi. Yazıda, şöyle denildi:
‘’Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 08.09.2026 tarihli toplantısında, şirketimizin küresel pazarlardaki etkinliğinin artırılması, uluslararası pazarlardaki büyüme hedeflerinin desteklenmesi ve yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla, yüzde 100 bağlı ortaklığımız konumunda bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli CW Energy USA Inc. faaliyetleri kapsamında ABD'de yıllık 1 GW (Gigavat) üretim kapasitesine sahip güneş paneli üretim tesisi kurulmasına yönelik fizibilite, yatırım ve kuruluş çalışmalarının başlatılmasına karar verilmiştir. Söz konusu yatırım kapsamında; tesis lokasyonunun belirlenmesi, yatırım teşvik ve destek mekanizmalarının değerlendirilmesi, finansman alternatiflerinin incelenmesi, teknik ve operasyonel gerekliliklerin tespiti ile gerekli izin ve kuruluş süreçlerine ilişkin çalışmalar yürütülecektir.’’
Yazıda, yatırıma ilişkin süreçte kamuya açıklanması gereken nitelikte somut gelişmeler olması halinde, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
ABD’nin 250. Kuruluş kutlamalarına katılan CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tarzan Tarık Sarvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne uzanan enerjimizle sınırları aşıyoruz. CW Enerji olarak, Türkiye’den dünyaya uzanan yolculuğumuzda ABD’de gerçekleştireceğimiz fabrika yatırımımızla stratejik bir adım daha atıyoruz. Yerli ve millî kimliğimizi küresel vizyonumuzla buluşturuyor; Türkiye’nin teknoloji ve mühendislik birikimini dünyaya taşıyarak uluslararası pazarlardaki varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.