Hilal SÖNMEZ
Türkiye’nin önde gelen tela kumaş üreticileri arasında yer alan Baknoteks, bünyesine 2022 yılında mevcut SS hatlarına ek olarak SMS hat ekledi. Marka, teknolojiyi takip eden yatırımlarla sürdürülebilir büyüme hedefliyor. Kayseri’nin ilk tela kumaş (nonwoven) üreticisi olan Baknoteks, aylık bin 100 tona kadar 10 gramdan 150 gram\metrekareye ve 2 santimetreden 330 santimetreye kadar geniş renk yelpazesiyle ürünlerini müşterilere sunuyor. Baknoteks İç ve Dış Ticaret Sorumlusu Eyüp Baktır, “Aylık bin 100 tona kadar üretim yapma kapasitesine sahibiz. En son teknolojiyi kullanıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Katma değerli ürünler ortaya koyma çabasındayız. Bu amaçla sürekli yeni yatırımlarla da teknolojiyi takip ediyoruz” dedi.
2022 yılında üretim tesislerine yeni bir SMS hat kazandırdıklarını paylaşan Eyüp Baktır, “Yeni SMS hattı devreye aldık. Hali hazırda 2 tane hattımız vardı bu hatlarımızın eni 2.40 santimetre SS’di. Yeni aldığımız hattın eni 3.20 santimetre olup bu hattımızda meltblown kumaş üretimi de yapabiliyoruz. Her yıl yatırımlar artarak devam edecek” diye konuştu.
“2022’de yüzde 60 büyüdük”
Markanın 2023 hedefleri ve geride kalan yılın rakamları hakkında da bilgiler veren Eyüp Baktır, “2022 yılını hedeflerimiz doğrultusunda kapattık. Satışlarımızın yüzde 60’ı iç piyasaya yüzde 40’ı ise dış piyasaya oldu. 2021 yılına göre de 2022’de hem kapasite hem de ciro bakımından yüzde 60 büyüdük. 2023 yılında ihracat kısmına biraz daha ağırlık vererek ürünlerimizi daha fazla ülkeye pazarlamak istiyoruz. Daha çok fuar katılımı daha çok müşteri ziyareti yaparak müşteri yelpazemizi genişleteceğiz. 2023 yılında da sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.