Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Las Vegas’ta bu yıl 7-10 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2025 kapsamında açıklamalarda bulundu.
Önal, “Türk Telekom olarak, sadece teknolojiyi kullanan değil, geliştiren ve ihraç eden bir ekosistemin merkezindeyiz.” dedi.
Bölgenin teknoloji taşıyıcısı olarak, küresel iş birlikleri ve grup şirketlerinin katkılarıyla RIC ve SEBA gibi ticarileştirilen ürünleri dünya pazarlarına sunduklarını anlatan Önal, “Dünyaya kazandırdığımız bir diğer yeni teknoloji olan uydu bağımsız 5G senkronizasyon çözümümüzün ise uluslararası standardizasyon süreçlerini tamamlamak üzereyiz. Grup şirketimiz Argela ve onun Amerika’daki iştiraki Netsia’nın 5G ve fiber alanlarındaki kazanımları dünya trendlerine yön veren bir seviyeye ulaştı. Bugün, Argela ve Netsia’nın, 5G ve fiber alanları dahil, 70 adet uluslararası patenti bulunuyor.” şeklinde açıklama yaptı.
5G’nin efektif kullanılması için fibere bağlı LTE mobil baz istasyonu oranını yüzde 53’e yükselttiklerini belirten Önal, destek verdikleri girişimlerin dünya çapında başarılar elde ettiğini anlattı. Önal, “PİLOT ile bugüne kadar 121 girişime toplamda yaklaşık 70 milyon TL nakit desteği sağladık. Nakit desteği de sağladığımız 66 PİLOT girişimi yurt içi ve yurt dışından toplam tutarı 51 milyon doları aşan yatırım alarak girişimlerini geliştirme fırsatı yakaladı.” diye konuştu.