EKONOMİ/KÜTAHYA
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), afet ve acil durumlara karşı AFAD koordinasyonunda tatbikat düzenledi.
Kütahya OSB Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve tamamı kurum personelinden oluşan KOSB Arama Kurtarma Ekibi ile Öncü Araç ve İtfaiye Birimi, gerçek afet senaryoları üzerinden gerçekleştirilen tatbikatta aktif görev aldı.
Tatbikat kapsamında ekipler; çadırkent kurulumu, arama-kurtarma faaliyetleri, yangına müdahale, medikal destek, haberleşme ve lojistik koordinasyon gibi kritik alanlarda uygulamalar gerçekleştirdi. Çalışmalar sırasında ekiplerin hızlı müdahale kabiliyeti, koordinasyon gücü ve teknik yeterliliği dikkat çekti.
Kütahya OSB'den yapılan açıklamada, tatbikatta ortaya konulan performansın olası afet ve acil durumlarda can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik hazırlık seviyesinin yüksekliğini gösterdiği belirtildi.
Sanayide üretim kadar afet yönetimine de yatırım
Açıklamada, AFAD iş birliğiyle sürdürülen eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin, Kütahya OSB'nin yalnızca üretim ve sanayi alanındaki başarısıyla değil, afet farkındalığı, acil durum yönetimi ve toplumsal sorumluluk çalışmalarıyla da öne çıkmasını sağladığı ifade edildi.
Sanayi bölgelerinde üretim sürekliliğinin sağlanması ve işletmelerin olası afetlerden en az etkilenmesi açısından afet yönetimi kapasitesinin stratejik önem taşıdığına işaret edilen açıklamada, eğitim ve hazırlık çalışmalarının önümüzdeki dönemde de sürdürüleceği kaydedildi.