EKONOMİ/GAZİANTEP
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Makina Parkı'na 50 adet MST marka kazıcı yükleyici yapılan törenle teslim edildi.
Yeni iş makinelerinin, özellikle taşkın ve sel kontrolü, altyapı güçlendirme ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarında DSİ’nin sahadaki operasyonel gücünü ve etkinliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor.
DSİ Genel Müdürlüğü’nün Ankara Söğütözü yerleşkesinde gerçekleştirilen programa, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve genel müdür yardımcıları, DSİ Makina İkmal Daire Başkanı Birhan Oğurlu, ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, MST İş Makinaları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aydın Karlı ile birlikte çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.
“Daha Güvenli Yarınlar İçin”
Törende yapılan konuşmalarda, yeni ekipmanların sadece DSİ’nin saha kabiliyetini artırmakla kalmayacağı, aynı zamanda iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte artan afet risklerine karşı daha dirençli şehirler inşa edilmesine de katkı sağlayacağı vurgulandı.
MST İş Makinaları yetkilileri ise kamu kurumlarıyla iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Daha güvenli yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz.” mesajını verdi.