EKONOMİ/ANTALYA
Batı Akdeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri ile federasyona üye SİAD Başkanlarıyla birlikte ayrı ayrı TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez ve TÜSİAD Başkanı Ozan Diren’i ziyaret etti.
Görüşmelerde bölgesel kalkınma öncelikleri ve kurumlar arası iş birliği olanakları ile Türkiye ekonomisinin güncel gündemi, iş dünyasının öncelikleri, bölgesel kalkınma modelleri ve kurumlar arası ortak çalışma olanakları ele alındı.
TÜSİAD Başkanı Ozan Diren’i kutlayarak görevinde başarılar dileyen BAKSİFED Başkanı Cengiz, TÜSİAD’ın aynı zamanda BAKSİFED’e üye dernekler arasında yer almasının önemine dikkat çekti. Görüşmelerde, TÜSİAD’ın Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki etkinliklerde daha aktif rol alması ve bölgedeki temasların artırılması yönündeki beklentiler de paylaşıldı.
Başkan Cengiz, ziyaretlerle ilgili şunları kaydetti:
‘’TÜSİAD’ın özellikle Batı Akdeniz Bölgesi’nde gerçekleştireceği etkinliklerde daha aktif rol almak ve TÜSİAD’ı bölgemizde daha fazla görme yönündeki beklentimizi dile getirdik. İş birliği konusunda karşılıklı anlaşmaya vardık. TÜSİAD Başkanı Sayın Ozan Diren de yeni dönemde hayata geçireceği projeleri bizlerle paylaşarak, bu projelerin bölgedeki karşılığı olan temasların BAKSİFED ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini kaydetti. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez ile yapılan görüşmede ise federasyonlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi hedeflendi. BAKSİFED’in devam eden kurumsallaşma çalışmaları ile federasyona üye derneklerin faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, gelecek dönemde hayata geçirilebilecek ortak iş birlikleri ve stratejik projeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk.’’