EKONOMİ/ANTALYA
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Antalya Kitap Fuarının, 2025 yılı da rekor ziyaretçi sayısıyla tamamladığı bildirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, 15. Antalya Kitap Fuarı’nı 10 gün boyunca 1 milyon 103 bin 846 kitapseverin ziyaret ettiğini söyledi. Özdemir, 16’ıncı Antalya Kitap Fuarı’nın ise 2-11 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.
“Kitapla umuda, adalete, özgürlüğe…”temasıyla düzenlenen 15’inci Antalya Kitap Fuarı, 10 gün boyunca Antalyalılara kültür şöleni yaşattı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde 260 yazar ve 220 yayınevinin kitapseverler ile buluştuğu Fuara Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Kitapseverler sevdiği yazarlar ile bir araya gelerek, kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.
Ünlü yazarlar katıldı
Antalya Kitap Fuarı’nın son gününde Türkiye’nin tanınmış yazarları okurlarıyla buluştu. Kitap fuarında, ‘Edebiyatın müziği, müziğin edebiyatı’ konulu söyleşisiyle Tuna Kiremitçi okurlarıyla keyifli bir edebiyat söyleşisi gerçekleştirdi. Nobel Barış Ödülü adayı ünlü yazar Akif Manaf, ‘Nadide Adalet’ konulu söyleşisiyle roman yazarı Serhat Kaya ve yazar Gürkan Dank sevenleriyle bir araya geldi. Fuarda, Işık Öğütçü, Ahmet Telli, Engin Alan, Burcu Bahar ve Şükrü Erbaş gün boyu kitaplarını imzaladı. 10’uncu günde indirimli kitap almak isteyen vatandaşlar gün boyu fuarı gezerek, keyifli vakit geçirdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Kitap Fuarı’na gösterilen ilgiden dolayı tüm kitapseverlere teşekkür etti. Özdemir, şunları kaydetti:
“Bizleri yalnız bırakmayan sadece Antalya’dan değil, çevre illerden de gelerek bu fuarı büyük bir kültür buluşmasına çeviren herkese teşekkür ederim. Öncelikle bu fuarı çadırlarda başlatıp şimdi Cam Piramit’e sığmayan bir kültür şölenine dönüştüren fuarımızın mimarı Muhittin Böcek Başkanımıza sonsuz teşekkürler. Onun sevgisi iradesi ve kalbi burada bizlerle birlikte. 260 yazarımıza ve 220 ulusal ve uluslararası yayınevi temsilcimize de teşekkür ediyorum.”