Devlet Su İşleri (DSİ) bölge müdürlükleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kararnameyle, DSİ taşra teşkilatı yeniden yapılandırıldı.
Buna göre, DSİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ilısu 16. Mardin Bölge Müdürlüğü kapatılarak, DSİ'nin bölge müdürlüğü sayısı 26'dan 25'e düşürüldü. Bu kapsamda, DSİ teşkilatında bulunan bir bölge müdürü kadrosu da iptal edildi.
Kararname doğrultusunda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bölge müdürlüklerine bağlı şube müdürlükleri, başmühendislikler ile bunlara bağlı şeflikler ve mühendislikler kurulabilecek.
Öte yandan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla, kurum teşkilatına ilişkin daha önce alınmış bazı kararlar yürürlükten kaldırıldı.