Abdullah SÖNMEZ
Ülke çapında verdiği depolama hizmetiyle sektörünün önemli oyuncularından olan Movus Lojistik, kapalı alanını 350 bin metrekareye çıkararak kapasitesini ikiye katladı. Movus Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Burak Köseler, bu yükselişe bağlı olarak istihdamı da yüzde yüzün üzerinde artırdıklarını belirterek 650 personele ulaştıklarını söyledi.
Bir asra dayanan tecrübesini 2020 yılında kurduğu yeni kurumsal yapıyla harmanlayan Movus Lojistik, Eskişehir, Ankara, Gaziantep, Erzurum ve Konya’daki tesislerinden inşaat, beyaz eşya, gıda ve tekstil sektörlerine yönelik cross docking (çapraz sevkiyat) depolama hizmeti sunuyor. Son dönemde hızlı bir büyüme trendi gösteren firma yılsonuna kadar İstanbul, İzmir ve Bolu’ya da yeni lojistik depolama alanları kurmaya hazırlanıyor.
Faaliyetlerini dijital dünya ile entegre ettiklerini belirterek sektörün geleceğinin yazılıma bağlı olduğuna dikkat çeken Movus Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Burak Köseler, yazılımın entegre olmadığı süreçlerin avantajlarını yitireceği düşüncesi ile şirketlerinin tüm alanlarını kendi yazılım ağları ile örme çabası içinde oldukları bilgisini paylaştı. Bu anlamda müşterilerine depolarını üç boyutlu olarak anlık takip imkanı sağladıklarını aktaran Köseler, “Müşterilerimize depolarını gezerek stok durumlarını üç boyutlu olarak görebilecekleri bir platform sunuyoruz. Tarafımızca oluşturulan kullanıcı adı ve şifreler ile web tabanlı çalışan Movus Operation System (MOS) yazılımımız üzerinden Warehouse Management System (WMS) modülüne bağlanılarak tüm depolama detaylarına ve raporlamalarına erişim imkanı sunuyoruz. Müşterilerimiz bu sistem sayesinde depoda kendilerine tahsis edilen alanın durumunu, rampa sayısını, acil çıkış kapılarını, ofis alanlarını, deponun doluluk durumunu da görebiliyor. Devreye aldığımız bu dijital yatırım daha hızlı lojistik operasyonlar yapmamızı sağlıyor” dedi. Burak Köseler bu yazılımlarının yanı sıra, online müşteri raporlama sistemleri, müşteri entegrasyonuna sahip MWS ve FİLO takip yazılımı gibi yapay zeka ile geliştirilmiş ANDROID ve IOS tabanlı süreç ve performans geliştirici ERP çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Şirket olarak kadın çalışanların istihdama katılması için pozitif ayrımcılık yaptıklarını açıklayan Köseler, “Türkiye’nin ekonomik büyümesini sağlaması için evdeki iş gücünün sahaya aktarılması gerekiyor. Bu noktada Movus Lojistik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hali hazırda toplam çalışanlarımızın yüzde 30’u kadınlardan oluşuyor. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Lojistik alanında yıllık 30 bin sefere ulaştık”
Depolama faaliyetlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında parsiyel, full truck, ekspres ve proje taşımacılığı hizmetleri de verdiklerini ifade eden Köseler, 42’si kendilerine ait olmak üzere toplam 2 bin 500 tırlık araç havuzlarıyla yıllık ortalama 30 bin sefer yaptıklarını vurguladı. Movus Lojistik olarak kantitatif hedefler yerine müşteri merkezli agile zihniyete dayalı çalışma prensibine sahip olduklarını aktaran Köseler, ülkenin en çok tercih edilen lojistik servis sağlayıcı firması olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.