Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yalnızca tapu sicil müdürlüklerinde yapılan alım satım işlemlerinin noterde de yapılacağı düzenleme üzerinde çalışıldığını açıkladı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Personel Eğitim Merkezi'nin açılışında kira düzenlemesi ve tapu alım satım işlemleri üzerine dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Bakanlıkların kira düzenlemesiyle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Bakan Bozdağ, "Ortaya çıkan formül Cumhurbaşkanımıza arz edildikten sonra değerlendirilecek ve arkasından gerekli adımlar atılacak" dedi.
KİRA FİYATLARI İÇİN ANLAŞMAZLIKLARI ARABULUCU ÇÖZECEK
Yapılacak düzenlemeyle kira ihtilaflarının tamamının arabuluculara gönderme konusunda kararlı olduklarını söyleyen Bozdağ, "Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Hazırlıklar bittiğinde bu hazırlıklar Meclis'te değerlendirilecek ve Meclis'in kabulü halinde yasalaşacaktır" dedi.